Član AKR-a

Ubjedljiva pobjeda Pokreta Samoopredjeljenje na izborima 14. februara je dobra lekciju za sve koji se smatraju tradicionalnim strankama na Kosovu, rekao je član Alijanse za novo Kosovo Flamur Sefaj, prenosi Koha.

Ocjenio je da loš rezultat stranaka na izborima, uključujući Demokratski savez Kosova, na čijoj listi je u izbornu trku ušla i AKR, pokazuje da je došlo vrijeme za reforme.

"Ovo je dobra lekcija za sve nas koji se smatramo tradicionalnim kosovskim strankama. To pokazuje da je nastupio trenutak kada se unutar političkih stranaka mora dogoditi neka vrsta obnove, evolucije", rekao je Sefaj u emisiji na KTV.

Kada je AKR u pitanju, Sefaj je rekao da promjena treba da uslijedi na "terenskom delovanju, komunikaciji s građanima i novim idejama“.

Istakao je da "ne može više kao do sada" i da je prerano govoriti o tome koju će konkretno ulogu AKR imati u Skupštini Kosova.

Sefaj je dodao da Samoopredjeljenju trebaju glasovi za formiranje vlade i da će AKR dati svoj doprinos.

"Prerano je da bilo što kažem. U koaliciji smo s LDK, držimo se svojih principa. Ako bude potrebno, daćemo doprinos u formiranju vlade, ali uz konsultacije s našim partnerom LDK“, rekao je Sefaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore