Saradnja sa Srpskom listom!

Alijansa za budućnost Kosova (AAK) demantovala je navode predsjednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković, koja je izjavila da je ta stranka na nedavno održanim izborima sarađivala sa Srpskom listom, kako bi obezbjedila podršku za izglasavanje lidera AAK Ramusha Haradinaja za mjesto predsjednika Kosova.

"Izjava gospođe Trajković da je AAK vršila uticaj na izbor poslanika iz redova manjina kako bi se namjestio izbor predsjednika, čista je laž, ali takođe i cinična i smiješna izjava. Nije prvi put da dotična dama pompeznim izjavama želi da bude u centru pažnje, ali ovo je previše“, kaže se u saopštenju AAK.

Kako se dodaje, od kako je AAK objavio kandidaturu Haradinaja za mjesto predsjednika Kosova, svaka akcija je bila potpuno transparentna.

"Alijansa za budućnost Kosova neće blokirati proces konstituisanja novih institucija Kosova“, poručili su iz AAK.

Da podsjetimo, Trajković je juče na društvenoj mreži Twitter napisala da ima informacije iz više manjinskih zajednica koje ukazuju na to da je Srpska lista, uz koordinaciju sa aktivistima Haradinajeve AAK, vršila inžinjering glasova sa ciljem da obezbjedi 16 lojalnih manjinskih poslanika kojima će se vršiti pritisak za izbor predsjednika Kosova.

Izvor: Kosovo Online