Privukla glasače LDK

Gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti izjavio je da je činjenica da je Pokret Samoopredjeljenje ostvario jako dobar rezultat na nedavno održanim izborima na Kosovu, u čemu je poseban doprinos dala i Vjosa Osmani koja je privukla glasače LDK, prenosi Gazeta Express.

Gostujući na TV Dukagjini, Ahmeti je ocijenio da je izvjestan broj glasača LDK evidento bio nezadovoljan politikom te stranke, što je samo doprinelo da se lakše odluče da svoj glas daju Samoopredjeljenju i Osmani.

"Nisam siguran da bi Osmani imala toliko glasova da se nije našla na listi Pokreta Samoopredjeljenje. Ali sada to nije više ni važno. Ono što sada jeste važno to je da se što prije konstituišu nove institucije. Nadam se da će se to dogoditi u zakonskim okvirima, jer nikome nije u cilju da se organizuju novi izbori, kako zbog troškova organizovaja izbora, tako i zbog situacije sa pandemijom", rekao je Ahmeti.

Ocijenio je i da CIK na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu odradio izvanredan posao, i da je uspio da odgovori svim izazovima.