Izbori

Policija Kosova je saopštila da je u saradnji sa Javnim tužilaštvom pokrenuto tri slučaja u vezi sa kršenjem izbornog procesa.

Prema navodima policije, ovi slučajevi su na vrijeme otkriveni i nisu uticali na tok izbornog procesa.

Jedan slučaj se desio u Lipljanu i identifikovan je kao "ometanje procesa glasanja", gdje je uhapšena jedna osoba, koja je odlukom nadležnog tužioca poslata u pritvor na 48 sati.

Druga dva slučaja "kršenje tajnosti glasanja“, desila su se u Prizrenu i u Kosovu Polju i oba slučaja su poslata u redovnu proceduru.

"Policija Kosova uspješno je sprovela operativni plan za sprovođenje izbornog procesa, koji je imao za cilj da obezbjedi sigurnost, održavanje reda, mira i javnu bezbjednost prije i poslije izbornog procesa na cijeloj teritoriji Kosova", kaže se u saopštenju policije.

Kako se navodi, policija se bavila, kako svim informacijama vezanim za izborni proces, tako i drugim slučajevima koji nisu bili povezani sa izbornim procesom.

"Policija Kosova ostaje posvećena garantovanju ustavnog poretka, stvaranju mirnog i sigurnog okruženja za sve građane, do kraja cjelokupnog izbornog procesa", kaže se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online