Ozbiljnje tvrdnje

Novinar Vehbi Kajtazi rekao je da su članovi šire porodice nekih visokih funkcionera Pokreta Samoopredjeljenje (VV) umiješani u skandale sa narkoticima, među kojima je i rođak nekadašnjeg ministra u Kurtijevoj vladi Xhelala Sveçle, prenosi Gazeta Express.

Kako je naveo, brat od ujaka visokog funkcionera Samoopredjeljenja Sveçle, koji je trenutno zaposlen u Inspektoratu u Prištini, bio je čak i osuđen na kaznu zatvora u Sjevernoj Makedoniji zbog distribucije narkotika.

Kajtazi je napomenuo i da se u javnosti ti slučajevi skoro pa ne pominju, iako su ti navodi itekako dobro poznati.

Isto tako, dodao je novinar, pojedini članovi porodice kandidata za poslanika sa liste Samoopredjeljenja Nazlie Balaja, čak posjeduju i kućnu laboratoriju za pravljenje sintetičkih narkotika i to u svojoj kući.

"Dobro je poznato da su članovi porodice funkcionera Samoopredjeljenja umiješani u nezakonite radnje i to niko ne pominje, ali postoji i slučaj vozača brata bivšeg kosovskog predsjednika Hashima Thaçija, Ganija Thaçija, kome su u automobilu pronašli drogu. Recimo za taj slučaj, vozač nikada nije odgovarao. Kao što ni sada niko ne odgovara što su članovi porodice funkcionera Kurtijeve stranke umiješani u narko-kriminal“, rekao je novinar.

Kako je zaključio, očigledno je da ne važe isti kriterijumi za obične građane, kao i za one koji su blisko povezani sa političkim funkcionerima.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express