Analitičari saglasni

Politički analitičari saglasni da su Kosovu neophodne promjene, ali ne vjeruju da je to moguće uz lidere poput Albina Kurtija, Ise Mustafe i Ramusha Haradinaja, prenosi Reporteri.

Analitičar Baton Haxhiu ukazuje da ponovno vraćanje Samoopredjeljenja na vlast nosi ogromne rizike za Kosovo, a izbor Kurtija za premijera smatra opasnim.

„Izbor Kurtija za premijera vraća nas u diskurs, koji je prethodnog puta doveo do sukoba na Kosovu. To je čovjek koji ni u čemu ne pravi kompromise. Pokušali smo i znamo da je to trajalo samo za 50 dana“, rekao je Haxhiu.

Istovremeno analitičar Andi Bushati saglasan je da su kosovskom društvu neophodne promjene, ali smatra da se to ne može ostvariti sa liderom LDK Isom Mustafom i bivšim premijerom Ramushem Haradinajem.

„Podjeljeni smo u dva bloka. Promjene su potrebne, ali ne tako što će Albin Kurti postati diktator na Kosovu. Vidjeli ste da promjena uz vođstvo Ise Mustafe nije moguća, a pogotovo se to ne može očekivati uz Haradinajeve 'bandite'", izjavio je Bushati.
 
Izvor: Kosovo Online / Reporteri