Lider AAK-a

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za predsjednika Ramush Haradinaj govorio je na predizbornom skupu u Suvoj Reci o budućnosti Kosova u međunarodnoj zajednici i dijalogu sa Srbijom, prenosi Gazeta Express.

Kako navodi taj medij, Haradinaj, koji jedini u kampanji otvoreno govori o neizbježnoj temi, dijalogu, rekao je da za Kosovo nema povratka.

"Nemamo šta da izgubimo, što već nismo izgubili u prošlom ratu, sada moramo da pobjedimo. Dakle, nećemo odustati, nećemo popuštati, nećemo praviti kompromise. Zaštitićemo Kosovo od 14. februara u postojećim granicama", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, Kosovo je zainteresovano da živi u miru sa Srbijom i regionom, ali poštuje i štiti ono što je njegovo.

"Mi želimo da živimo u miru sa Srbijom, želimo da živimo u miru u našem regionu, ali naravno da budemo poštovani, štiteći sebe", rekao je Haradinaj.

Istakao je da AAK želi da okonča sukob sa Srbijom.

"Želimo da okončamo sukob, ono što je ostalo neriješeno sa Srbijom, takođe želimo da joj damo određeni rok, ali ne možemo čekati bezgranično", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express