Osnovni sud u Prištini

Specijalno Odjeljenje Osnovnog suda u Prištini proglasilo je danas Murata Jasharija krivim za pokušaj ubistva Azema Vllasija i nezakonito posedovanje oružja, saopšteno je iz tog suda, prenosi Kosovo press.

Kako prenosi taj medij, u saopštenju se navodi da je Osnovni sud u Prištini odlučio o prijedlogu Specijalnog tužilaštva Kosova za izricanje mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja sa pritvorom u zdravstvenoj ustanovi protiv optuženog M.J. za krivična djela: pokušaj teškog ubistva i neovlašćeno držanje, kontrola ili posedovanje oružja iz Krivičnog zakonika Kosova.

Dodaje se da je optuženom M.J. sud izrekao mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja sa zadržavanjem u Institutu za sudsku psihijatriju u Prištini i obavezao relevantnu zdravstvenu ustanovu koja će izvršiti tu mjeru u Kliničkom centru u Prištini, obavještavati sud pismenim izvještajem o sprovođenju mjere i zdravstvenom stanju optuženog, koji će sačiniti relevantna zdravstvena ustanova najmanje jednom u šest mjeseci.

"Mjera prinudnog psihijatrijskog liječenja izrečena ovom odlukom biće na snazi po prestanku okolnosti zbog kojih je izrečena, na osnovu izvještaja i ispitivanja Instituta za psihijatrijsku forenziku u Prištini", navodi se u saopštenju.

Ističe se da se posebnom presudom optuženom M.J. mjera pritvora produžava do pravosnažnosti navedene odluke i da se pritvor održava u Institutu za psihijatrijsku forenziku u Prištini.