Gradonačelnik Suve Reke i član AAK

Gradonačelnik Suve Reke i član Alijanse za budućnost Kosova Bali Muharemaj apelovao je na građane da se strogo pridržavaju svih propisanih antikovid mjera, jer zbog predizbornih skupova, kako je rekao, nakon izbora preti opasnost da se broj novoooboljelih od koronavirusa znatno poveća, prenosi Reporteri.

Kako je rekao, zbog praznika na kraju godine zabilježen je porast novih slučajeva koronavirusa, kako na Kosovu, tako i u Suvoj Reci.

"Nedavno smo imali više slučajeva koronavirusa i nalazimo se u crvenoj zoni, a policijski čas u Suvoj Reci je na snazi od 21.30 sati. Nemamo dobru situaciju i apelujemo na građane da primjene sve preporuke vlade Kosova. Glavni centar porodične medicine i centri koje imamo u selima neprestano rade“, rekao je Muharemaj.

Prema njegovin riječima, opštinske vlasti u Suvoj Reci se trude da sve antikovid mjere budu ispoštovane, pa je tako strogo zabranjeno i okupljanje više od 50 osoba u zatvorenom prostoru.

Kada je riječ o novim projektima, Muharemaj je napomenuo da je krajem septembra prošle godine usvojen opštinski budžet, kao i da su u planu brojni projekti za teritoriju opštine Suva Reka, uključujući i okolna sela.

Napomenuo je i da će se krajem ove godine ponovo kandidovati za gradonačelnika Suve Reke.

Inače, Alijansa za budućnost Kosova, je više puta kažnjavana sa 2.000 eura zbog nepoštovanja antikovid mjera na predizbornim skupovima u Prištini i Prizrenu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri