Kandidat za poslanika LDK-a

Kandidat za zamjenika premijera Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj uporedio je politiku Pokreta Samoopredjeljenje (VV) sa autoritarnim i diktatorskim režimima, napomenuvši i da je izborni slogan “Svi pravo” jedna od parola koju je tokom Drgog Svjetskog rata koristio i Hitler u nacističkoj Njemačkoj, prenosi Reporteri.

“Došlo je vrijeme da moramo otvoreno da razgovaramo. Na Kosovu sa Pokretom Samoopredjeljenje neće biti prostora za napredak, jer je njihovim aktivistima, prije svega potrebna emancipacija. Ukoliko se osvrnemo na historiju, i ako to uporedimo sa politikom i manifestacijom ponašanja Samoopredjeljenja, vidjećete sličnost, počev od Sovjetskog Saveza i Sjeverne Koreje, zatim Venecuele, Jugoslavije i Tita, Albanije sa Enverom Hoxhom”, rekao je Selmanaj.

Prema njegovim riječima, Samoopredjeljenje teži vraćanju takvih principa i na Kosovu.

“Ovo me asocira na relikt prošlosti koji neko pokušava da vrati, a što je za Kosovo velika opasnost, a autokratski i diktatorski pristup je potpuno neprihvatljiv sistem. Pogledajte samo slogan Samoopredjeljenja, pa to je jedna od parola i slogana Njemačke iz Drugog svetskog rata, kojima se služio i sam Hitler”, napomenuo je Selmanaj.

Kao jednu od štetnih odluka koju je Samoopredjeljenje donelo dok je bilo na vlasti, Selmanaj je istakao i da je za vrijeme Kurtijeve vlade čak razgovarano o povlačenju američkih trupa sa Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri