Izbori 2021

Predsjedik NISMA Fatmir Limaj rekao je da je ta stranka fokusirana na sticanje povjerenja građana i preuzete obaveza, dok je programe drugih stranaka o ekonomiji nazvao besmislicama, prenosi Koha.

"U ovoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja lako je nastupiti pred ljudima i dati obećanja. Ovdje smo da upozorimo, da kažemo šta vidimo, a ono što vidimo je da se Kosovo nalazi na nesigurnoj liniji. Vidjećete to u naredne dvije godine. Sve što govore o ekonomiji je besmislica", izjavio je Limaj u Gnjilanu.

On je pozvao glasače da sude liderima na osnovu njihove prošlosti i onoga što su uradili.

"Sudite nama koji vodimo listu, a ne kandidatima. Ko smo mi? Oštro nam sudeći, uvjereni smo da će biti izabran dobar tim za skupštinu. Procijenite našu prošlost", dodao je.

Postoje optužbe protiv lidera PDK Envera Hoxhaja da je u svojoj knjizi "Uspostavljanje države", prema mišljenju NISMA, negirao "genocid Srbije nad Kosovom".

Generalni sekretar NISMA Bilal Sherifi pozvao Hoxhaja da javno pojasni svoje stavove.

"On to ne samo da ne negira, već se i izruguje. Kosovo se ne usuđuje, nema pravo podržati čovjeka koji negira genocid. Pozivam ga da se javno pojavi pred narodom i razjasni da li je na Kosovu bilo genocida ili nije," rekao je Sherifi.

Kandidat za poslanika iz Vitine Kastriot Sylejmani rekao je da ta stranka ima dobar program koj se u velikoj mjeri razlikuje  od programa drugih stranaka.

"Ne dajemo puno obećanja, ali ono što govorimo su obveze i one su ispunjene. Vašim glasom bit ćemo snažni glas u Skupštini za odbranu nacionalnih vrijednosti i temelja Kosova", poručio je on.