Predsjednik NISMA

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj rekao je tokom predizbornih aktivnosti u Glogovcu i Skenderaju da su predstojeći parlamentarni izbori 14. februara važni za sudbinu Kosova, kao i da planiraju da podnesu tužbu protiv Srbije za genocid, prenosi Kosovo Press.

Limaj je svojim simpatizerima poručio da su Kosovu potrebni „patriotski duh i glas oslobodilaca, kao što to ima NISMA", i da se i skupštini „ne može ugasiti oslobodilački glas”.

„Pojedinačna pobjeda ne donosi kolektivnu pobjedu. Pojedinačni rezultati neće doneti uspjeh zemlji. Stoga nam je više nego ikad potrebna postrojenje da glas oslobodilaca bude u Skupštini da bi se suočio sa izazovima koji nas očekuju. Skupštini Kosova je potreban više nego ikad tim poput ovog koji je pred vama“, rekao je Limaj.

On je izneo kritike na račun onih za koje je rekao „da imaju dileme u vezi sa genocidom koji je Srbija počinila na Kosovu”.

„Moramo se distancirati od političara koji ne znaju svoju historiju, koji se nisu našli u historiji svoje zemlje, od onih koji ne poznaju genocid koji je Srbija počinila na Kosovu. Da, Srbija je počinila genocid na Kosovu i mi ćemo, kao Inicijativa, podneti tužbu protiv Srbije za genocid na Kosovu. Kako osoba koja misli da vodi državu može imati dileme u svojoj historiji? Stoga je moj poziv da nas zastupaju oni koji dobro poznaju bol“, zaključio je Limaj.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press