Krše svaku mjeru

Predsjednik Ugostiteljsko-turističke komore Kosova Hysen Sogojeva rekao je da je besmisleno da od ukupno 200 miliona eura namenjenih ekonomskom oporavku, samo tri miliona eura bude opredjeljeno za ugostiteljski sektor, prenosi Ekonomija Onlajn.

On je naveo da je ta komora odbila dodeljena sredstva u iznosu od tri miliona eura, ukazavši da je 30.000 radnika ostalo bez posla u sektoru ugostiteljstva i turizma tokom pandemije.

"Poslije sastanka koji smo imali sa Ministarstvom trgovine, obavješteni smo koliko će novca biti opredjeljeno za sektor ugostiteljstva, turizam, hotelski sektor i vidjeli smo da je izdvojeno samo tri miliona eura. Kada se uzme u obzi ukupan broj firmi koje pripadaju ovom sketoru, prizilazi da će svaka dobiti 175 eura. To je besmisleno i to ne možemo da prihvatimo. Dogovorili smo se da održimo sastanak sa predsjednikom vlade", rekao je Sogojeva.

Sogojeva je naglasio da su gubici veliki i da je sektor ugostiteljstva i turizma najviše pogođen zbog preduzetih antikovid mjera.

On je ukazao da se trenutno u vrijeme predizborne kampanje na mitizima i političkim skupovima okupljaju hiljade građana, kršeći svaku mjeru, a ugostiteljima je zabranjen rad i organizovanje slavlja i vjenčanja.

Sogojeva je dodao da će ugostitelji tražiti svoja prava i najavio i moguće proteste.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online