Predsjednik AAK

Predsjednik AAK Ramush Haradinaj je sa predizbornog skupa u Prizrenu poručio da će ta stranka zahtjevati referendum o ujedinjenju sa Albanijom, ukoliko na Kosovu ne bude napretka do 2025. godine, prenosi Ekonomija Onlajn.

Haradinaj je istakao da ta stranka ima listu najboljih kandidata za poslanike, "obučene i vjerodostojne profesionalace sa integritetom".

Haradinaj je tokom izlaganja stranačkog programa na otvaranju predizborne kampanje u Prizrenu, rekao da je ekonomski preporod jedan od prioriteta AAK.

"Imamo spisak najboljih kandidata. Imamo program koji nudi rješenja za oživljavanje ekonomije, održivi razvoj, vladavinu zakona, bezbjednost i sve ostale sektore odvojeno", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je ponovio da će, ako ne bude napretka do 2025. godine, biti prvi koji će zahtjevati referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije.

"Želim da kažem da je glas za AAK glas za predsjednika, to je glas za odbranu zemlje. Glasajte za Kosovo u NATO i EU. Izjavio sam i ponavljam danas takođe, iz kuće Prizrenske lige, ukoliko ne bude jasnog napretka do 2025. godine, biću prvi koji će zahtjevati referendum", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online