Uprkos antikovid mjerama

Uprkos zabrani masovnog okupljanja na jednom mjestu, političke partije na Kosovo posljednjih dana, u cilju što većeg pridobijanja povjerenja građana, organizuju skupove na kojima se ne poštuju propisane mjere, što po mišljenju građana može biti opasno po zdravlje ljudi, prenosi Ekonomia Onlajn.

Mišljenje Behrama Simnice je da organizovanje masovnih skupova, mimo preporuka i odluka vlade, može da dovede do širenja virusa.

"Ne idem na te skupove na kojima se iznose programi kako bi se dobilo što više simpatizera, ali svaki takav skup može negativno da utiče na situaciju sa koronavirusom i da doprinese širenju virusa", smatra Simnica.

Partijske skupove ne posjećuje ni Ismet Tahiri koji smatra da oni nisu dali rezultate u posljednje dvije decenije.

Prema riječima jednog od sagovornika, politički skupovi su skupovi bez discipline na kojima gradonačelnici vrijeđaju i psuju.

"Kakav je život na Kosovu takvi su i ovi skupovi, bez discipline, gdje gradonačelnici vrijeđaju i na kraju se vrate svojim kućama. Kosovo se ne ističe disciplinom, kulturom ponašanja i okupljanja, hranom i radom", rekao je ovaj građanin.

On je rekao da nije učestvovao ni na jednom skupu, koje smatra skupovima stada, ali će izaći da glasa i iskoristi svoje biračko pravo.

Zbog nepoštovanja propisanih mjera, nenošenja maski i održavanja distance, Inspektorat opštine Priština kaznio je određene političke stranke.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online