Radi jeftinih političkih poena

Demokratska partija Kosova saopštila je da smatra da su Kurti i Osmani osramotili ustavni poredak i Kosovo odlaskom u Sjevernu Mitrovicu, kako bi prikupili jeftine političke poene, prenosi Gazeta Express.

"Više od jedne decenije, Albin Kurti  govori kako 'ide u Mitrovicu', vođen mržnjom da dokaže kako je država Kosovo nesposobna i propala. Pokušava da politički profitira na štetu institucija, a  danas je osramotio državu i ozbiljno uticao na dostignuća u tom dijelu Kosova", stav je PDK.

Iz Demokratske partije Kosova upozoravaju i na zloupotrebu državnih resursa i funkcije vršioca dužnosti predsjednika Kosova.

"Zloupotrebljavajući državnu infrastrukturu i privilegije institucije predsjednika, Albin Kurti, u pratnji  Vjose Osmanija, pogazio je i ponizio  Kosovo i  ustavni poredak. Ponižavajućim proterivanjem od strane huligana sa sjevera Kosova, Osmani je pokazala da je nedostojna funkcije predsjednika i da je pretvara u partijsku funkciju. Kao politički avanturisti Kurti i Osmani danas su pogazili dostignuća Kosova", saopštili su iz PDK.

Samo PDK ima snage da vrši državnu vlast na sjeveru, dodaje se u saopštenju, uz najavlju programa za oporavak Kosova poslije izbora 14. februara.

"Kosovu su potrebni jaki lideri, koji ne odlaze na sjever radi slikanja tokom kampanje, kao što to učinili Kurti i Osmani, već da bi vršili državnu vlast i omogućili slobodu kretanja, prosperitet i budućnost svih zajednica u tom dijelu zemlje. Demokratska partija Kosova je u prošlosti dokazala da jedina ima moć, viziju i hrabrost da primjenjuje ustavni poredak na cijelo Kosovo. To smo dokazali 2011. godine ulaskom specijalnih jedinica na sjever, zatim 2012. kada je zaustavljena posjeta predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Kosovu. Tokom 2017. zaustavljanjem voza, a 2018. godine uhapsili smo Marka Đurića, koji je na Kosovo ušao bez dozvole", saopštili su iz PDK.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express