Predsjednik AAK-a

Kandidat AAK za predsjednika Ramush Haradinaj rekao je u Peći da je zbog srspke i ruske opsade, i blokade Kosova, ujedinjenje sa Albanijom realno i da Kosovo želi u NATO, samo kao nezavisna država, prenosi Klan Kosova.

Haradinaj je kampanju AAK nastavio u Peći, gdje je govorio o izazovima u dijalogu sa Srbijom, članstvom u NATO i referendumu o ujedinjenju sa Albanijom.

„Srbija i Rusija pokušavaju da blokiraju Kosovo. Imaju stav da odugovlače, dok se Kosovo ne preda i kompromituje.  Međunarodna zajednica ne nalazi načine da promjeni situaciju. Sada smo u potpunoj neizvesnosti. Amerika, Evropa, oni koji nas vole, kažu da je veoma važno uvažavati Srbiju. Priznanje nikada nećemo dobiti uvažavanjem Srbije. Srbija nije za uvažavanje", rekao je Haradinaj.

Nosilac liste AAK na izborima 14. februara naglašava da je ujedinjenje sa Albanijom realnost, ukoliko se nastavi uticaj Srbije i Rusije i blokada članstva u NATO.

„Težimo da Kosovo postane dio NATO kao nezavisna država. Ukoliko to nije moguće, ne preostaje nam ništa drugo, već da održimo referendum o ujedinjenju sa Albanijom. Ujedinjenje je realno, ukoliko se nastavi blokada Kosova. Ovo moraju da čuju naši prijatelji i oni koji nas blokiraju. Izbori 14. februara su referendum za Kosovo u NATO, koje blokiraju Srbija i Rusija" rekao je Haradinaj u Peći.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova