Ugostitelji Kosova

Kosovsko udruženje ugostitelja optužilo je policajce za neprikladno ponašanje prema kupcima i gostima, tokom sporovođenja mjera zaštite od pandemije i upozorilo de je riječ o kršenju osnovnih ljudskih prava, prenosi Reporteri.

Prema navodima ugostitelja, određeni broj pripadnika policije maltretira kupce i zaposlene u njihovim objektima, pod izgovorom poštovanja antikovid mjera na Kosovu. Ugostitelji smatraju da se na taj način krše njihova osnovna ljudska prava i slobode, kao i jednakost svih pred zakonom i Ustavom.

„Od nedavno je postala praksa da policajci prave probleme u blizini ugostiteljskih objekata. Njihovo ponašanje je neprikladno i usmjereno na kupce, i zaposlene u ugostiteljskim objektima. Pozivamo odgovorne policijske službenike i inspekcije da striktno sprovode vladine odluke o kontroli pandemije. Odluke i zakoni važe za svako fizičko i pravno lice na Kosovu. Ono što se odnedavno dešava je kršenje naših osnovnih ljudskih prava i sloboda, kao i jednakosti svih pred zakonom", stoji u objavi Kosovskog udruženja ugostitelja na socijalnim mrežama.
 
Izvor: Kosovo Online / Reporteri