U blizini Suve Reke

Policija Kosova potvrdila je danas da je ovog četvrtka u jednom selu u blizini Suve Reke pucano iz vatrenog oružja. Kako prenose mediji, riječ je o pucnjavi do koje je došlo tokom predizbornog skupa u organizaciji PDK.

Mediji na Kosovu su objavili juče video klip sa skupa PDK u Suvoj Reci na kojem su bili prisutni simpatizeri ove stranke, a na kojem je došlo do pucnjave.

Skup je, kako je potvrdio predsjedavajući PDK u Skenderaju, Sami Lushtaku, održan u kući komandanta Gurija.

Policija Kosova u današnjem 24-časovnom izvještaju saopštava da su Istražne jedinice uspjele da prikupe potrebne informacije, i da je na osnovu video snimka na društvenim mrežama, pronađena lokacija sa koje se pucalo.

Policija navodi da je izvršena racija na ovoj lokaciji, te da su pronađene i konfiskovane čaure različitih kalibara.

U 24-časovnom izvještaju Policija Kosova nije bilo informacija o hapšenjima. Slučaj je otvoren i dalje se istražuje.

Osim što se pucalo, na ovom skupu se ujedno nisu poštovale antikovid mjere, što je sada već postalo tipično za većinu skupova koje stranke širom Kosova organizuju, a nakon što su novi parlamentarni izbori zakazani za 14. decembar.

Dominiraju scene masovnih skupova u zatvorenim prostorima, dok se same stranke razmeću u tome da pokažu masovnost praćenja njihovih aktivnosti.

Veliki broj njih kažnjen je zbog nepoštovanja mjera, ali prakse masovnih okupljanja se nastavljaju.

Ni scene pucanja na proslavama političkih partija nisu novina. Tako su prije par godina takođe snimljeni da pucaju zvaničnici PDK i NISMA-e, koji su potom i osuđeni zbog nezakonitog posjedovanja i upotrebe oružja.

Sami Lushtaku, je takođe bio među osuđenima, a kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura.