Lokalna vlast upozorava da nije bezbjedan

Srbi i Albanci iz sela Ajnovce, Mešina i Krivaljevo samoinicijativno su počeli radove i privremeno osposobili most oštećen u nedavnim poplavama, koji ta sela povezuje sa Kamenicom.

Mještani za Kosovo Onlajn kažu da su nezadovoljni što nakon poplava radovi na izradnji novog mosta preko Krive Reke kasne i objašnjavanju da je lokalna vlast postavila privremeni plotonski most, koji nije izdražao silinu nabujale reke.

"Opština ništa nije uradila. Postavili su nekakav most sa cijevima koje je za jedan dan voda odnela i morali smo sami da preduzmemo akciju. Ovaj most se srušio i nema više gde da tone, ali je sugrniji od onog mosta gde su kopali dubinu četiri metra i ko zna šta bi se desilo da je u reku upao automobil", kazao je Avdin Ameti iz sela Krivaljeva.

Lopate u ruke uzeli su zajedno Srbi i Albanci. U pukotine oštećenog mosta nasipali su šljunak da obezbjede prijelaz preko rijeke do Kamenice, od koje su odsečeni više od dvije nedjelje.

"Imam dva automobila, jedan je moj, drugi sinovljev. Dođem do mosta i ostavim auto, pređem preko reke i uđem u druga kola da bih otišao do Kamenice. Ko nema dva auta, šta da radi? U selu ima puno starijih ljudi kojima nema ko da pomogne", rekao je Dimitrije Jevtić iz sela Mešina.  

Dok su mještani radili na osposobljavanju mosta, nedaleko od njih, radnici firme koju je angažovalo Minstarstvo za infrastrukturu Vlade Kosova počeli su radove na postavljanju pontonskog mosta.

Erupcija oduševljenja prisutnih dogodila se kada je jedan od mještana automobilom prešao preko oštećenog mosta koji povezuje selo Ajnovce sa Kamenicom.

Nadležni iz opštine Kamenica upozoravaju mještane da most nije bezbjedan za korišćenje.  

"Most nije bezbjedan. Apelovali smo na građane za strpljenje i saradnju. Vjerujem da će nadležne vlasti reagovati kao i razumijevanje mještana da sačekaju da tokom dana pustimo za saobraćaj i za pješake donji dio mosta, koji će se koristiti kao alternativni", kazao je zamjenik gradonačelnika Kamenice Bojan Stamenković.

Stariji Srbi i Albanci prisjećaju se poplave 1976. godine, kada je stari betonski most bio srušen. U poplavama 11. januara ove godne u opštini Kamenica oštećena su tri mosta.

Izvor: Kosovo Online