Izbori 2021.

Direktor Direkcije za zdravstvo u opštini Priština Bujar Gashi izjavio je da se plaši da će masovni skupovi političkih partija izmaći kontroli kada zvanično započne kampanja 3. februara, prenosi Koha.

Prema njegovom mišljenju masovni skupovi su opasni zbog širenja koronavirusa. On je najavio povećanje novčanih kazni zbog kršenja anti-kovid mjera.

"S obzirom da kampanja još nije započela, smatram da je opasno, jer već godinu dana tražimo od građana da primjene preporuke. Mislim da bi institucije trebale biti primjer. Bojim se da će, kada kampanja počne, biti još više nepoštovanja mjera", rekao je Gashi.

Nada se da će novčane kazne koje je izrekao Inspektorat opštine Priština poslužiti za podizanje svijesti, za institucije i stranke.

"Život građana je mnogo važniji od bilo koje kampanje, svakog glasanja i svake pozicije“, rekao je Gashi.

Dodao je da stranke takođe mogu da vode virtuelne kampanje, izbjegavajući skupove. Prema njegovim riječima, od početka pandemije većina sastanaka održava se na daljinu.

"Svaki zdravstveni stručnjak i profesionalac zamera ono što se dešava. Ako se ne promjene, vjerovatno će naučiti iz kazni koje dobijaju i dobiće od Inspektorata opštine Priština“, rekao je Gashi.

Inspektorat opštine Priština jedini je na Kosovu koji je do sada izrekao novčane kazne strankama koje su okupile veći broj pristalica, od dozvoljenog mjerama koje je donela vlada.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore