V.d. ministra zdravlja

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Armend Zemaj pozvao je građane da primjene preporuke za borbu protiv koronavirusa, tri dana nakon što je kritikovan zbog skupa koji je održao u Dečanima, prenosi Koha.

Inače Zemaj je na svom profilu objavio sliku sa skupa u Dečanima, na kojoj je za stolom sa desetinama aktivista Demokratskog saveza Kosova, bez maski i fizičke distance.

Zemaj je uputio poziv za sprovođenje preporuka za borbu protiv kovid -19, objavom na Facebooku u kojoje naveo da je danas testirano 2.325 osoba, od kojih je 301 osoba pozitivna ili 12,9 odsto.

„Molim sve da jedni drugima šitite zdravlje i javno zdravlje, jer je povećanje broja oboljelih u bolnicama povećani rizik i opterećenje za profesionalce koji pružaju negu, kao i za pacijente i porodice koji očekuju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Pozivam sve građane da primjene preporuke za borbu protiv kovida-19. Uspjećemo zajedno. Nosite maske! Držate  odstojanje! Održavajte higijenu!“ naveo je u objavi Zemaj.

Pored Demokratskog saveza i druge političke partije su organizovale skupove, zbog kojih su kažnjene novčanim iznosom od 2.000 eura, poput Samooperdeljenja, Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i NISMA-e.

Izvor: Kosovo Online