U skladu sa odlukama

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi podsjetio je da političke stranke imaju rok od 24 sata da ulože žalbe Vrhovnom sudu na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke, a CIK će nakon toga postupiti u skladu sa odlukama tog suda, prenosi Gazeta Express.

Elezi je rekao da će nakon odlučivanja po žalbama stranaka biti izvršen žreb za raspored i rangiranje na glasačkim listićima.

"Čekamo da se pitanje žalbi završi i na Vrhovnom sudu, jer tada CIK može da obavi žreb za rangiranje političkih subjekata na glasačkim listićima. Jednom kada odobrimo glasački listić odmah sljedećeg dana, 2. februara započinje sljedeći period glasanja poštom", rekao je Elezi.

On je dodao da je period za prijavu birača koji žive van Kosova završen i da je sada faza pregleda i verifikacije podnetih zahtjeva.

"Centralna izborna komisija pregleda, potvrđuje i verifikuje prijave koje smo dobili. Prema podacima, u sistem je uneto oko 120 hiljada aplikacija. Tokom verifikacije odobreno je oko 44 hiljade prijava i oko 41 hiljadu imejlova još nije otvoreno. Još uvijek ne možemo da kažemo da je ovo broj prijavljenih, jer čekamo završetak čitavog ovog procesa", zaključio je Elezi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express