Otvoreni sukob interesa

Bivši savjetnik predsjednika Kosova Hashima Thaçija, Adil Behramaj, u objavi na Facebooku naveo je da v. d. predsjednika Kosova Vjosa Osmani ne zna šta je integritet jer se inače ne bi miješala u poslove CIK, budući da je to otvoreni sukob interesa, pošto je ona na listi kandidata za poslanike Pokreta Samoopredjeljenje, prenosi Reporteri.

Osmani, prema njegovom mišljenju, nema ni integritet ni hrabrost da odbije svog tutora, aludirajući na lidera Samoopredjeljenja Albina Kurtija.

Njegova reakcija uslijedila je nakon njenog video-obraćanja, u kojem je ono što se dogodilo na sastanku CIK u petak nazvala nepodnošljivim i neprimjerenim presedanom.

Osmani je takođe rekla da će, ukoliko se dogodi da se građani i stranke ponovo suoče sa onim što se dogodilo na sastanku CIK u petak, kada neke stranke nisu dobile sertifikat, biti primorana da preduzme sve mjere u skladu sa svojim odgovornostima.

"Predsjednik bi u tom obraćanju trebalo da podstakne političke subjekte da slede institucionalne puteve i da ne prijeti smjenjivanjem nosiocu nezavisne institucije“, naveo je on i naglasio da je integritet kancelarije predsjednika izgubljen.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri