Kandidat za premijera PDK

Predsjedavajući Demokratske partije Kosova i kandidat za premijera Enver Hoxhaj je u Gnjilanu razgovarao sa mladima i obećao im bolju budućnost, a ujedno je pozvao predsjedavajućeg Samoopredjeljenja na TV duel kako bi uporedili svoje izborne programe, prenosi Reporteri.

On je naglasio da će popraviti odnose sa SAD i Evropom, za koje je rekao da su ih prethodne vlade prekinule.

Hoxhaj je pozvao predsjedavajućeg PS Albina Kurtija na dijalog i rekao da Kurti nema hrabrosti da se suoči s njim u raspravi o programima sa kojima učestvuju na ovim izborima.

"Imamo najbolji program, najbolje rukovodstvo i najbolji tim koji će pobjediti na ovim izborima, a Albin Kurti i PDK ne žele debatu“, rekao je Hoxhaj i ocjenio da „na ovim izborima nije samo pitanje ko će vladati, već je pitanje da li ćemo i dalje biti demokratsko društvo ili ćemo postati nešto drugo“, dodao je on.

Hoxhaj je rekao da samo DPK može da povede Kosovo ka procesu evrointegracija i naglasio da su izbori 14. februara ujedno i izbori za dostojanstvo.

Prema njegovim riječima, Demokratska partija Kosova ima najbolji program za ekonomiju, zdravstvo i obrazovanje.

On je rekao da PDK želi da Gnjilane pretvori u ekonomski važan grad kako bi mladi imali posao u svom gradu i dodao da se to postiže planom ekonomskog oporavka koji obezbjeđuje subvencije iz fonda od 500 miliona eura i drugim olakšicama za preduzeća.

Hoxhaj je kritikovao postojeću vladu koja  još nije uspjela da za građane Kosova obezbjedi vakcinu protiv kovida.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri