Tužilaštvo u Prizrenu

Dvojici maloljetnika za koje se sumnja da su umješani u ubistvo petnaestogodišnjaka u Prizrenu određen je pritvor od po mjesec dana, prenosi Kosova press.

Prošlog ponedjeljka u Prizrenu je ubijen petnaestogodišnjak, a glavnooosumnjičenom je određen pritvor od mjesec dana, navedeno je u saopštenju Osnovnog suda u Prizrenu.

"Odjeljenje za maloljetnike odobrilo je zahtjev Osnovnog tužilaštva Prizrena i L. L. odredilo pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i neovlaščenog držanja oružja i za krivično djelo učestvovanja u tuči.

Sudija Kimete Kicaj odobrila je zahtjev tužilaštva za mjeru pritvora maloljetnicima u skladu sa odredbama kojima je određena mjera zadržavanja u trajanju od mjesec dana“, navedeno je u saopštenju.

Ona je navela da je pod ovim okolnostima izricanje pritvora dvojici maloljetnika neophodno i razumno jer će obezbjediti nesmetan pripremni postupak i prisustvo maloljetnika na ročištima.

U saopštenju je navedeno da protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Osnovnom sudu u Prizrenu ili Apelacionom sudu u Prištini.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press