Premijer u tehničkom mandat

Premijer u tehničkom mandatu Avdullah Hoti rekao je da očekuje da će tužilaštvo uspešno riješiti slučaj krađe više od dva miliona eura iz državnog trezora, te da će novac biti vraćen državi, prenosi Gazeta Express.

Hoti je naglasio da je većina tog novca blokirana, istakavši da ne zna sve detalje istrage, ali vjeruje da će rezultati uskoro biti poznati.

Detalji o tome kako su osobe umiješane u ovu krađu dospele do trezora navedeni su u dosijeu Osnovnog tužilaštva Prištine.

U zahtjevu za određivanje pritvora protiv uhapšenog Labinota Grude, tužilaštvo je navelo kako je u Ministarstvu finansija Gruda za osam minuta stvorio fiktivne korisnike koji je trebalo da izgledaju kao da pripadaju zaposlenima u ovom odjeljenju, što mu je omogućio da nezakonito prebaci 2.077.995,90 eura na račun kompanije „LDA Group“ sa sjedištem u Lapušniku u vlasništvu Kadrija i Valona Shale, koji su u bjekstvu.

Prema riječima ministarke finansija Hikmete Bajrami u pitanju je slučaj falsifikovanja. Ona kaže da su odmah po dobijanju informacije obavjestili policiju.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express