Pojašnjenje od CIK-a

Kandidat za poslanika iz redova AAK Shemsedin Dreshaj izjavio je da je prije više od tri godine platio kaznu od 18 eura zbog saobraćajnog prekršaja i da će tražiti pojašnjenje od CIK da li može ostati na listi kandidata za poslanika, piše Koha.

"Vjerujem da će slučaj biti riješen, jer je riječ o kazni staroj preko tri godine. Da vidimo kako će CIK odlučiti kao nezavisna institucija“, rekao je Dreshaj.

Pored Dreshaja, na listi AAK nalaze se još tri osuđena lica koja je verifikovao Sudski savjet Kosova, Gani Dreshaj, Rahim Ajeti i Shqipe Kastrati.

Novčana kazna od 90 eura možda će “izbaciti” sa spiska i Labinote Demi-Murtezi iz Pokreta Samoopredjeljenje, dok se na spisku osuđenih lica nalaze i predsjednik pokreta, Albin Kurti i član predsjedništva, Albulena Haxhiu, Liburn Aliu i Bajram Mavriqi.

Xhavit Ukaj takođe je bio na spisku osuđenih iz LDK zbog prijetnje prizrenskom tužiocu, ali ga je LDK zamjenio članom njegove porodice Florentom Ukajem.

„Svi treba da poštuju odluke pravosudnih institucija i ovde ne bi trebalo da postoji razlika. LDK je imao kandidata koji neće biti verifikovan, i zamjenićemo ga," rekao je Avdullah Hoti.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore