Ispalata februara i maja

Aktuelni premijer Avdullah Hoti primio je danas predstavnike Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture i obavjestio ih da će aktuelna vlada dodjeliti dodatak na platu prosvjetnim radnicima, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju sa tog sastanka, Ministarstvo prosvjete, Sindikat i Ministarstvo finansija odrediće iznos koji će prosvjetarima biti dodjeljen u skladu sa budžetskim mogućnostima.

Hoti je uvjerio predsjednika Sindikata Rahmana Jasharaja da će dodatna izdvajanja za obrazovne radnike biti isplaćena u dvije rate.

"Prva rata biće isplaćena sa februarskom platom, dok će druga rata biti u maju. Na sastanku Hotija sa predstavnicima Sindikata razgovaralo se i o novom kolektivnom ugovoru, koji će, kako se očekuje, biti finalizovan ovog petka", kaže se u saopštenju.

Predstavnici Sindikata obrazovanja su zapretili štrajkom, ako dodatnih 100 eura za nastavnike ne bude isplaćeno, a Jasharaj je naglasio da štrajk ne predstavlja prijetnju institucijama, već samo upozorenje u slučaju da zahtjevi Sindikata ne budu ispunjeni.
 
Izvor: Kosovo Online / Koha