Šef poslovnog saveza

Odlaganje formiranja institucija nakon izbora 14. februara produbilo bi ekonomsku krizu na Kosovu, upozorio je šef Kosovskog poslovnog saveza (KPS) Agim Shahini.

On je u intervjuu za Ekonomia Onlajn rekao da bi nefunkcionisanje institucija odložiolo usvajanje važnih zakona i odluka.

"Međunarodni fondovi su spremni da podrže razne ekonomije u krizi na Balkanu, ali te ekonomije mogu podržati samo ako postoji ekonomska stabilnost. Ako postoje funkcionalan parlament i vlada koja donosi odluke i zakone, mi ćemo imamo dovoljno sredstava za ekonomski razvoj zemlje. Istovremeno, možemo imati krizu zbog nefunkcionisanja parlamenta i vlade i odluka koje treba doneti za ekonomski razvoj i oporavak", istakao je Shahini.

Prema Shahiniju, dijalog između Kosova i Srbije biće jedan od izazova i prepreka razvoju i integraciji Kosova u međunarodne institucije.

Naveo je da će se Kosovo 2021. suočiti sa ekonomskom i političkom krizom i podsjetio je da je prošle godine imidž oštetio Specijalni sud.

"Ove godine suočićemo se sa ekonomskom krizom, političkom krizom, a da ne pominjemo štetu na imidžu zemlje tokom protekle godine, uključujući Specijalni sud i dijalog sa Srbijom, što će biti jedan od izazova i jedna od prepreka razvoju i integraciji Kosova u međunarodne institucije", zaključio je Shahini.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online