Juče pronađen mrtav

Prištinsko Osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu o smrti bivšeg pripadnika Policije Kosova Fadilja Suljevića, koji je juče pronađen mrtav kod Badovačkog jezera i koji je kako navode kosovski mediji bio svjedok Specijalnog suda u Hagu, prenosi Gazeta Express.

Portparol Tužilaštva Laureta Ulaj izjavila je da je slučaj okvalifikovan kao "sumnjiva smrt" i dodala da tužilaštvo i policija nastavljaju da preduzimaju sve neophodne istražne radnje, kako bi se razjasnile okolnosti slučaja.

"Osnovno tužilaštvo u Prištini - Odjeljenje za teška krivična djela započelo je istragu ovog slučaja. Po nalogu državnog tužioca slučaj je okvalifikovan kao 'sumnjiva smrt' i tijelo je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Prištini. Tužilaštvo u saradnji sa policijom nastavlja da preduzima potrebne istražne radnje, radi razjašnjavanja okolnosti slučaja", navela je Ulaja u odgovoru Gazeta Expressu.

Vijest o Suljevićevoj smrti potvrdio je portparol policije Bajram Krasniqi.

"Nešto poslije 14 časova policija je obavještena o slučaju koji se dogodio na putu koji vodi do jezera Badovac, i sumnja se da je osoba nema znakove života. Policija je odmah izašla na lice mjesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći", rekao je Krasniqi.

Dodao je da su ljekari konstatovali smrt muškarca F.S.

"Istražni i forenzički timovi i dalje nadgledaju lice mjesta", izjavio je Krasniqi.

Gazeta Express podsjeća da je Suljević u nedavnoj izjavi za medije, nakon što je novinar Milaim Zeka objavio njegovu fotografiju na kojoj je viđen zajedno sa Salihom Mustafom koga je uhapsio Specijalni sud, rekao je da je fotografija starija od godinu dana.

"Ta slika je stara godinu dana, jedva sam mogao da prepoznam koje je to mjesto. To je vrlo stara slika. Nemam komentar na bilo šta što je s njim povezano", kazao je on, dodajući da što se tiče Specijalnog suda nije imao kontakt sa Mustafom i kratko odgovorio da nije dobio poziv od Suda.

Suljević je bio pripadnik policije, a njegovo ime je poznato, jer su ga Braća Ramadani i Kiqina, osuđeni za ubistvo pet članova porodice Hajra 2001. godine, optužili za izmišljanje njihovog slučaja.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express