Zbog ometanja

Član Alijanse za novo Kosovo Jetlir Zyberaj, koji je i savjetnik predsjednika te partije Behgjeta Pacollija, ispričao je događaj kojem je prisustvovao tokom diplomatske misije, kada je Pacolli, koji je bio ministar spoljnih poslova, bio prinuđen da "fizički nasrne" na zvaničnije Ministarstva spoljnih poslova Srbije u vrijeme dok je ministar bio Ivica Dačić, jer su ga navodno ometali, prenosi Balkani info.

Zyberaj nije otkrio u kojoj se državi to dogodio ali je rekao da je "u toj zemlji bilo mehanizama kojima se ubacio Dačić“.

Fizički napad je, kako je ispričao, uslijedio, jer su Dačićevi zvaničnici blokirali Pacollija da se sastane sa premijerom te zemlje.

"Dok smo se sastajali sa premijerom te zemlje, Dačićevi zvaničnici su blokirali put i sastanak sa premijerom. Ovim gestom premijer države je doveden u nepovoljan položaj. Pacolli je u tom trenutku preduzeo agresivnu akciju i fizički pokušao..., zapravo u popularnom žargonu, 'pao na Dačićevog zvaničnika'", rekao je Zyberaj na T7.

Prema njegovim riječima Pacoli je tom akcijom rizikovao da bude uhapšen, jer je Dačićev zvaničnik iza sebe imao i policijske snage te države.

"Zvaničnik je stajao iza policijskih snaga te države. Kada je Pacolli reagovao na taj način, rizikovao je da bude uhapšen. U Dačićevo vrijeme Srbija je imala budžet od oko 170 miliona eura, koji je trebalo da potroši protiv interesa Kosova. U tom periodu Srbija je bila zainteresovana za uspostavljanje Specijalnog suda", dodao je Zyberaj.

Izvor: Balkan.info/Kosovo Online