Aktuelni premijer

Aktuelni premijer Avdullah Hoti rekao je da vladu ne bi trebalo pitati o istražnom procesu u vezi sa krađom iz Državnog trezora prije nekoliko mjeseci i dodao da tu krađu ne bi trebalo povezivati sa njegovom vladom jer je, prema njegovim riječima, to krivično delo i pravosudni organi će učiniti sve da riješe taj slučaj, izvještava Kosova press.

Hoti je rekao da se Specijalno tužilaštvo bavi slučajem koji se dogodio u oktobru prošle godine, kada je iz Trezora nestalo 2.077.000 eura.

“Mnogo je buke nepravedno podignuto i vi to pitanje postavljate na pogrešnom mjestu. Ne povezujte to pitanje sa vladom, mi ne istražujemo, mi smo izvršna vlast, istragu sprovodi Tužilaštvo, a Specijalno tužilaštvo punim intenzitetom radi na tome, je li tako?”, rekao je on.

V. d. ministra finansija Hikmete Bajrami rekla je da istraga biti prekinuta dok se slučaj ne razjasni.

“Specijalno tužilaštvo se bavi slučajem, vjerujte mi da im svakodnevno kao Ministarstvo finansija dostavljamo sve informacije, sada je istraga u poodmakloj fazi, ali kako je premijer rekao, zahtjev Tužilaštva je da se ne iznosi detalji. Postoji veliki broj zvaničnika i stručnjaka u svim institucijama koje se bave ovim slučajem i istraga neće biti prekinuta dok svi koji su umiješani ne dobiju zasluženu kaznu“, rekla je Bajrami.

Izvor: Kosovo Online/ Kosova press