Ukida se policijski čas

Policijski čas će biti ukinut u svim opštinama na Kosovu, produžiće se radno vrijeme ugostiteljskih objekata i biće dozvoljen rad pijaca, saznaje Gazeta Express od izvora iz Ministarstva zdravlja.

Kako taj dnevnik navodi, očekuje se da će prelazna vlada uskoro usvojiti nove antikovid mjere.

Gazeta Express saznaje da će policijski čas bit ukinut u svim opštinama, kai i da će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata biti produženo za sat vremena, odnosno do 21 ili 22 časa, u zavisnosti kako je opština kategorisana po zonama.

Novim mjerama biće olakšice za aktivnosti javnih pijaca vozila i životinja, do 30 odsto reprezentativnog kapaciteta prostora.

Gazeta Express takođe saznaje da okupljanja građana i javni skupovi sa više od 30 ljudi neće biti dozvoljeni.

Direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi izjavio je da je nakon smanjenja broja pozitivnih slučajeva i prelaska većine opština iz crvene u žutu ili zelenu zonu došlo vrijeme da se olakšaju mjere.

"Kako je većina opština koje su kategorisane u crvenu zonu prešla u žute ili zelene zone i uzimajući u obzir da su te mjere dale pozitivne rezultate, kako broj pozitivnih slučajeva opada, a mjere na snazi se i nisu preispitivale određeno vrijeme, mislimo da je došlo vrijeme za sazivanje međuinstitucionalnog sastanka radi razmatranja mjera", Izjavio je Ibrahimi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express