Loše ponašanje

Vršiteljka dužnosti ministrice spoljnih poslova Kosova, Meliza Haradinaj Stublla objavila je na Facebooku da je direktoru Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petru Petkoviću zabranjen ulazak na Kosovo, gdje je danas trebalo da posjeti porodice pogođene poplavama.

Stublla je na Facebooku objavila da je nakon interesovanja medija sinoć odbijen zatjev direktoru Kancelarije za Kosovo Petru Petkoviću da posjeti Kosovo. Prema njenim riječima, razlog za odbijanje je destruktivno ponašanje Srbije.

"Nastavak kršenja i zlostavljanja proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Kosova (prošle nedelje!), korišćenje ilegalnih i tajnih puteva za uvođenje sumnjivih "vakcina“ na Kosovu u cilju ugrožavanja državne bezbjednosti i javnog zdravlja. Pokušaj da se nastavi kampanja protiv kosovske državnosti - nedavno je Katar pozvao da ne ’lobira za Kosovo’ flagrantnim kršenjem sporazuma iz Vašingtona i Brisela, povećavanjem provokacija, prijetnji, lošeg ponašanja i prljavih igara koje donose nesigurnost i destabilizaciju u region i šire“, napisala je Stublla.