Zbog pandemije

Ministar rada i socijalnog staranja Skender Reçica objavio je da je to ministarstvo produžilo do 31. marta rok za prijavu penzionera u kancelarije Uprave za penzije, uključujući korisnike šema ratnih kategorija.

Kako je istakao, ova odluka je doneta kako bi se izbjegla okupljanja ispred šaltera i sprečilo širenje koronavirusa.

"Dragi penzioneri, veterani i drugi korisnici šema ratnih kategorija, zbog situacije sa kovidom-19, a u cilju očuvanja vašeg zdravlja, obavještavam vas da smo odložili rok za prijavu u kancelarijama za penzijske uprave do 31. marta", napisao je Reçica na društvenoj mreži Facebook.

Reçica je poručio i da u pomenutom periodu neće biti obustave isplate penzija.

"Naša posvećenost je i biće u očuvanju zdravlja i života svih građana, a posebno penzionera i poštovanih kategorija proisteklih iz rata", napisao je Reçica.

U redovnim uslovima, prema podacima Ministarstva rada, oko 200.000 penzionera na Kosovu dužno je da se dva puta godišnje javlja u kancelarije penzijske službe. Međutim, ta pravila su promenjena zbog pojave koronavirusa.

Udruženje penzionera Kosova pozvalo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja da stalno obavještava penzionere o produženju ovog roka kako ne bi dolazilo do gužve.

Izvor: Kosovo Online