Ubistvo iz 2003.

Na današnji dan pre tačno 18 godina ubijeni su pukovnik Tahir Zemaj i njegovi sinovi Enis i Hasan, a tim povodom oglasio se lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa koji je zatražio da se pred lice pravde konačno izvedu ubice koje su 4. januara 2003. likvidirale visokog funkcionera LDK i njegove nasljednike, prenosi Ekonomija Online.

Dodao je da je Hasan Zemaj je bio predsjednik ogranka LDK u Dečanima, a Tahir Zemaj visokog vojnog profila, obrazovan i dobro pripremljen za ratnu taktiku, koju je sproveo pridruživanjem OVK.

"Pukovnik Tahir Zemaj, bio je istaknuti aktivista nacionalne stvari, aktivista, nezaustavljiv i blizak prijatelj historijskog predshednika Kosova, dr Ibrahima Rugove“, rekao je Mustafa.

Zatražio je da se zločinci izvedu pred lice pravde i kazne kako zaslužuju.

"Danas, na 18. godišnjicu jezivog ubistva pukovnika Tahira Zemaja, njegovih sinova Enisa i Hasana Zemaja, Demokratski savez Kosova ih se sa ​​ponosom sjeća kao protagoniste nacionalne stvari. Slava životu i radu pukovnika Tahira Zemaja, Enisa Zemaja i Hasana Zemaja“, naveo je u saopštenju Mustafa.