Povređena tri policajca

Pripadnici Policije Kosova i vatrogasne službe sprečili su jutros u Prištini pokušaj samoubistva osobe stare 27 godina, koja je namjeravala da skoči sa krova zgrade Psihijatrijske klinike, prenosi Reporteri.

U saopštenju za javnost Policije Kosova se navodi da je informacija o događaju dobijena oko 8.00 sati i da je brzom intervencijom sprečeno samoubistvo.

Kako se dodaje u saopštenju, policajci su tokom razgovora sa osobom koja je željela da skoči sa krova, prišli uz požarne stepenice.

"Nakon dobre i profesionalne koordinacije akcija svih timova za upravljanje situacijom, uz pomoć vatrogasaca, policajci su požarnim stepeništem prišli osobi i sprečili je da skoči sa krova zgrade", navodi se u saopštenju.

Zbog otpora koji je prilikom hvatanja pružala osoba koja je htjela da skoči sa krova, povređena su tri policajca.

"Tokom ove intervencije radi sprečavanja dotičnog da skoči sa zgrade, tri policajca su zadobila tjelesne povrede, i njima je ukazana hitna medicinska pomoć. Policijski službenici su svo vrijeme vrlo profesionalnim akcijama i komunikacijom o okolnostima događaja pokušavali da smire dotičnu osobu kako bi izbegli incident, ali je osoba i napala policajce" kaže se u saopštenju policije.

Povodom ovog slučaja saslušano je nekoliko svjedoka i uz konsultacije sa tužiocem preduzete su potrebne radnje za pokretanje postupka.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri.net