Gnjilane

U novogodišnjoj noći anonimni donator poklonio je stan od 96 kvadrata porodici sa stambenim problemima u Gnjilanu, prenosi Klan Kosova.

Pored stana, anonimni donatori tokom novogodišnje noći prikupili su i 4.200 švicarskih franaka za socijalno ugrožene osobe na Kosovu.

Humanošću anonoimnih donatora u Gnjilanu pohvalio se na socijalnim mrežema predsednik opštine Lutfi Haziri.

"U novogodišnjoj noći dodjeljen je stan od 96 kvadrata porodici sa stambenim problemima u Gnjilanu. Donator, inače uspješan biznismen, želio je da ostane anoniman", objavio je prvi čovjek Gnjilana.

Haziri je dodao da je 2020. godina bila godina pandemije, ali i velike solidarnosti opštine Gnjilane sa ljudima u nevolji.

"Tokom protekle godine, zajedno sa donatorima, podijelili smo 7.000 paketa hrane, 3.000 higijenskih paketa, olakšavajući život ljudima u nevolji. Kupili smo lijekove za više od 600 građana, koji to nisu mogli sebi da priušte. Tokom prošle godine, zajedno sa donatorima, izgradili smo 4 kuće, dok je opština platila kiriju za 58 porodica sa stambenim problemima. Ovom prilikom zahvaljujem se na solidarnosti svima onima koji dijele svoje bogatstvo, kako bi olakšali život drugima. To su privrednici i građani Kosova, ali i sunarodnici iz mnogih zemalja svijeta. Ujedinjeni i solidarni možemo sve", istakao je Haziri.