Šef kabineta Predsjedništva

Šef kabineta Predsjedništva Faton Peci izjavio je da je Demokratski savez Kosova u veoma nezavidnoj situaciji za šta je odgovoran predsjednik stranke Isa Mustafa, koji je "prekršio obećanja data kada je došao na čelo LDK", prenosi Koha.

"Nisam srećan što se Demokratski savez Kosova nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji, s obzirom na to da sam 22 godine u LDK“, rekao je Peci za KTV.

Naglasio je da su LDK i Isa Mustafa služili bivšem predsjedniku Hashimu Thaçiju u trenucima kada je ovaj bio u teškoj političkoj poziciji.

"Ono što smo vidjeli, kad god su Thaçi i PDK bili u teškoj situaciji, Mustafa je Thaçiju priskočio u pomoć“, naglasio je Peci.

Šef kabineta u Predsjedništvu izjavio je da je LDK političkim djelovanjem prekinuo posvećenost građanima i dodao da je Mustafa prekršio obećanja koja je dao kada je preuzeo vođstvo stranke.

"Mustafa je na čelo LDK došao 2010. godine sa tri obećanja. Prvo obećanje bilo je reforma u LDK, drugo je bilo da je koalicija LDK-PDK štetna za LDK, a treće je da ćemo se boriti protiv SHIK jer je to zlo Kosova", izjavio je Peci.

On je naglasio da je Mustafa u stranci postavio diktaturu i različitost prema onima koji misle drugačije.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore