Ministarka finansija

Ministarka finansija Hykmete Bajrami zahvalila se poslanicima na glasanju o nacrtu zakona o budžetu za 2021. Pozvala ih je da glasaju na sljedećem zasedanju i poslije rasprave o tom nacrtu zakona u pojedinostima, prenosi Ekonomia onlajn.

“Na današnjoj sjednici Skupštine odobren je u načelu nacrt budžeta za 2021. Željela bih da se zahvalim poslanicima, koji su izglasavanjem ovog važnog nacrta zakona pokazali visoku institucionalnu odgovornost, čime su izbjegli nepotrebnu budžetsku krizu za narednu godinu. Pozivam narodne poslanike da na sutrašnjoj sjednici glasaju o nacrtu budžeta za 2021. godinu u pojedinostima", napisala je Bajrami na svom zvaničnom profilu.

“Druga dobra vijest sa današnje sjednice je usvajanje dva važna nacrta zakona, a to su nacrt zakona o potvrđivanju vitalnog sporazuma o hitnom zajmu za likvidnost između Kosova i Evropske banke za obnovu i razvoj i Nacrt zakona o potvrđivanju finansijskog ugovora između Kosova i Evropske investicione banke za projekat fabrike za preradu otpadnih voda u Gnjilanu“, dodala je ona.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online