Ministarstvo infrastrukture

Zimsko održavanje autoputeva i regionalnih puteva nastavlja se pojačanim intenzitetom, a slabe snježne padavine tokom vikenda dovele su do dodatnih intervencija na gotovo svim putevima koje održava Ministarstvo infrastrukture, prenosi Klan Kosova.

Na svim putevima u regionu Prištine ima magle, temperature su ispod nule, a ima i snijega, podjeljeni su so i pjesak i svi putevi su prohodni.

Snijeg nije ometao slobodno kretanje vozila ni u regionu Peći. U ovom dijelu je uklanjen snijeg i distriburana so po potrebi, a bilo je dodatnih intervencija u planinskim predelima puta Peć-Kućište-Boge.

U Uroševcu se saobraćaj odvija nesmetano, a tako je i u Gnjilanu.

U regionu Đakovice so je distribuirana na gotovo svim putevima koje održava MI, kao prevencija protiv mraza i bezbjednosti u saobraćaju. Inače, svi putevi su prohodni za saobraćaj.

Na putnim pravcima Prizren-Crnoljevo, Prizren-Prevalac, Žur-Dragaš-Restelica, Dragaš-Brod i Tirbe-Zapluža u regionu Prizrena intervenisalo se posipanjem soli. Saobraćaj se u ovom regionu normalno razvija, a bezbjednost je stabilna.

Snijeg nije omeo slobodno kretanje vozila ni na autoputevima Kosova.

Za putni pravac Suva Reka-Morina i Suva Reka-Đurđica autoputa "Ibrahim Rugova" i na autoputu A6 ka prijelazu Elez Han, vrši se distribucija soli, kako bi se spriječio mraz na kolovozu.

Ministarstvo infrastrukture apeluje na sve učesnike u saobraćaju na dodan oprez tokom zimske sezone.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova