Gdje se kriju?

Poslanik Haxhi Avdyli pitao je predstavnike svoje bivše stranke LDK zašto još uvijek nisu nominovali kandidata za premijera.

U objavi na Facebooku Avdyli je naveo da Isa Mustafa, Agim Veliu i Avdullah Hoti nemaju hrabrosti zato što se niko od njih ne bi usudio da predvodi stranačku listu na izborima.

"Zašto LDK ima premijera, a nema kandidata za premijera? Gdje se kriju Isa Mustafa, Agim Veliu i Avdullah Hoti? Logičan kurs je bio da jedan od njih ima hrabrosti da predvodi listu, jer su vodili rušenje vlada“, rekao je on.

Avdyli se zapitao, "kako to da je Isa Mustafa zdrav da vodi pregovore pred kamerama i iza kulisa, za imenovanja i otkaze, ali nije zdrav da izađe na birališta“.

"Zašto Agim Veliu sada ne izađe i kaže postajem kandidat. Možda čeka da neka druga žrtva sakupi svoje glasove, a zatim da postane glavna zajedno sa Isom Mustafom i zauzme pozicije podjeljene prema njihovim potrebama. Moje bivše partijske kolege, nema pobjede, za stolovima iza zavesa, već se pobjede osvajaju na terenu“, napisao je on na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online