Vrijeme je za pravdu

Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti rekao je danas na sjednici Glavnog odbora da će ta stranka na predstojećim izborima osvojiti dvije trećine glasova.

"Kad god pokušaju da zaustave Pokret Samoopredjeljenje, on će rasti. Neka ovo posluži kao lekcija, uz spletke sa tajnim službama nema napretka u politici. Narod ne prihvata prevare. Emancipacija naroda učiniće da Pokret Samoopredjeljenje osvoji dvije trećine glasova. Izbori su vrlo blizu, šanse su da će sa naše liste više od 65 imena postati poslanici. Ovo su dobre vijesti“, rekao je Kurti.

Rekao je da je LDK ušao u koaliciju kako bi spriječio Samoopredjeljenje da ostane na vlasti.

"LDK se činilo da smo pobjedili sa malo razlike i počeli su da nam postavljaju prepreku za preprekom, zahtjev za zahtjevom“, rekao je lider Samoopredjeljenja.

Takođe je podsjetio da je mjesto predsednika parlamenta Glauk Konjufca napustio zbog kandidata LDK.

Prema Kurtiju, iako je Pokret Samoopredjeljenje napustio mjesto predsednika parlamenta, na ovu funkciju je došao neko ko nije bio servilan, poput Vjose Osmani. Dodao je da Demokratski savez Kosova nije želio Glauka Konjufcu za predsjednika skupštine, jer bi danas on bio predsjednik i to je, prema njegovim riječima, prestrašilo "staru gardu".

"Insistiranje LDK na zauzimanju položaja predsjednika skupštine zapravo se odnosilo na mjesto predsednika države, a ne predsjednika Skupštine. Ona koja je zamjenila Konjufcu nije bila servilna. Govorim o Vjosi Osmani. Odlučila je da održi riječ datu građanima koji su glasali 2019. godine“, rekao je.

Za pola godine podrška Samoopredjeljenju se udvostručila, istakao je Kurti, i dodao da je došlo vrijeme pravde.

"Niko neće dobiti otkaz samo zato što pripada drugoj stranci, niko neće ostati na položaju koji mu ne pripada i niko neće biti izostavljen kada to zasluži", poručio je Kurti.