Tragedija u porodici

Agan Halili, drugi sin ubijenog muškarca u Prizrenu kaže da je njegov brat mentalno bolestan, te da je zato ubio oca, izvještava Klan Kosova.

„Moj brat  je mentalno bolestan već deset godina, ima poremećaj ličnosti, šizofreniju i depresiju. Čitavu deceniju patimo zbog njegovog poremećaja. Brat je nekoliko puta liječen u Prištini, a zatim je puštan bez precizne dijagnoze iz bolnice, bez jasnih uputstva o tome kako treba da se nastavi liječenje. Bio je nasilan i nekoliko puta smo bili primorani da idemo kod psihijatra u Prištinu", rekao je.

Mnogo puta, dodao je, su tražili pomoć od policije.

"Ipak je on član naše porodice i nismo mogli da ga ostavimo na ulici. Iako smo tražili pomoć od države nikada je nismo dobili. Moj pokojni otac je još više patio, jer se direktno borio sa njegovom bolešću. Stalno ga je vozio u bolnicu i policiju, i davao mu je lijekove na silu. Vidjevši da mu se stanje pogoršava pozvali smo prizrensku policiju 3 dana prije nego što se dogodio ovaj zločin. Niko iz policije nije hteo da se odazove, a i kada bi se ponekad odazvali, grdili su nas zašto smo ih zvali", objašnjava Halili.

Halili sada za smrt oca optužuje institucije, uključujući i policiju, jer nisu pritekle u pomoć njegovoj porodici, i nisu im pomogle u liječenju njegovog bolesnog brata. Kako sam navodi, posebno ga pogađaju neistine koje se sada iznose o njegovom ocu.

„Osjećam moralnu obavezu da pošteno objasnim tragični događaj koji je zadesio našu porodicu. Mog pokojnog oca cio Prizren i okolina poznavali su kao velikodušnog i mudrog čovjeka. Nepravedno ga sada optužuju za zanemarivanje i raspad porodice. U početku nije bilo svađe u porodici i oni koji sada to govore, treba da se stide", dodaje sin ubijenog muškarca u Prizrenu.

Iz policije u Prizrenu potvrđeno je da je bilo nasilja u porodici, ali nisu se izjasnili o tome da li je porodica tražila pomoć od organa reda. Iz Policije Kosova su potvrdili da je oko 13.55 prijavljeno porodično nasilje i da je tom prilikom mladić napao svoje roditelje.

"Na mjesto događaja stigle su policijske patrole i uhapsile osumnjičenog M. H., starog oko 30 godina, koji je nožem napao svoje roditelje. Žrtva je preminula usljed zadobijenih rana. Riječ je o njegovom ocu, starom oko 50 godina. Hitna pomoć, policijske jedinice i forenzičari izašli su na lice mjesta“, rečeno je u prizrenskoj policiji.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova