Interes za koaliciju

Bivši savjetnik bivšeg premijera Albina Kurtija i publicista Shkelzen Gashi izrazio je uvjerenje da će na novim izborima Pokret Samoopredjeljenje povećati svoju prednost, a da će PDK biti druga politička snaga, prenosi Gazeta Express.

"Vjerujem da nema dileme da će Pokret Samoopredjeljenje rasti, PDK će biti druga politička snaga, a najveći pad pretrpeće LDK. Možda će AAK imati problema sa cenzusom, ako se ne bude u koaliciji sa Inicijativom", rekao je Gashi.

Kako je dodao to se može zaključiti na osnovu raspoloženja građana, ali i na osnovu rezultata nedavnih izbora u Podujevu.

"Uvjeren sam u pobjedu Pokreta Samoopredjeljenje i ne postoji mogućnost da se to dogodi drugačije. Dobro je što se ovo događa. Ovo je jedino rješenje i rezultat je loše vladavine koja se na Kosovu dogodila dvije decenije. Kosovo je jedina zemlja koja nema struju i vodu 24 sata. Za ovih 20 godina dokazali smo da ni smeće ne znamo da izbacimo", rekao je Gashi.

On za Klan Kosova nije isključio mogućnost koalicije između Pokreta Samoopredjeljenje i PDK.

"Nekoliko puta su izjavili da im nije problem da sarađuju sa PDK, ako dva glavna lidera više nisu nadležna za to. Ne isključujem tu mogućnost. Oduvijek je postojala izvesna bliskost i interes za koaliciju između Pokreta Samoopredjeljenje i PDK", rekao je Gashi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express