Čvrsto ubjeđen

Poslanik PDK Abelard Tahiri nazvao je odluku Ustavnog suda na osnovu koje zemlja izlazi na vanredne izbore dobrom i poručio da će njegova partija ubjedljivo trijumfovati na izborima, prenosi Ekonomia Onlajn.

“Bili smo čvrsto opredeljeni za raspuštanje ove nefunkcionalne skupštine. Izuzetno teška politička kriza zadesila nas je nakon izbora 6. oktobra 2019. Ovu godinu karakterišu izuzetno veliki neuspjesi. Kao rezultat velike prevare koja se dogodila 6. oktobra 2019. godine imali smo dvije vlade koje su degradirale naš institucionalni život, ekonomiju i obrazovanje na svim nivoima, sve do lošeg upravljanja pandemijom. Vjerujemo da će PDK na izborima, za koje vjerujemo da će biti održani što je prije moguće, odneti ubjedljivu pobjedu i upravljaće zemljom u naredne četiri godine“, rekao je Tahiri.

Tahiri  je rekao da će PDK narednih dana javno objaviti ime kandidata za premijera.

“Za nas ova rasprava nije započeta danas, već mnogo ranije. Radili smo na tome da država izađe na birališta i zaustavi ovu degradaciju. Vjerujem da ćemo narednih dana izaći sa svojim kandidatom za premijera i našom izbornom listom. PDK je stranka koja je u ovom periodu bila u opoziciji, pa nije bila ni u prvoj ni u drugoj vladi. PDK je najpouzdaniji i najsigurniji partner građana Kosova i uvjereni smo da ćemo na izborima ostvariti ubjedljivu pobjedu i upravljati državom”, rekao je on.

Uprkos činjenici da se predsjednik stranke Kadri Veseli suočava sa optužnicom Specijalnog suda, Tahiri je rekao da je PDK “najspremnija stranka sa najozbiljnijim projektom, koji će biti predstavljen građanima".

Na pitanje da li Demokratska partija Kosova teži mjestu predsjednika, Tahiri navodi:

“Za PDK je važno mjesto premijera. Za nas je važno da upravljamo državom sa premijerom iz PDK. Fokusirani smo na to da PDK  vodi zemlju. Nesumnjivo je i mjesto predsjednika važno, ali smatramo da je mnogo važnije da sljedeći premijer Kosova bude iz PDK ”, zaključio je on.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online