Samouvjerena

Arberie Nagavci, članica Predsjedništva Pokreta Samoopredjeljenje (VV), ubjeđena je da će Albin Kurti biti premijer sa najvećom podrškom naroda u historiji Kosova, prenosi Reporteri.

Sljedeći premijer Kosova sigurno će biti Albin Kurti, jer će Samoopredjeljenje osvojiti više od 50 odsto glasova na izborima, samouvjerena je Nagavci.

"Kurti će biti premijer Kosova i to niko ne spori. Pri tom biće premijer koji je dobio najviše glasova u historiji Kosova. PS će biti prva stranka sa više od 50 odsto podrške i zato ćemo imati efikasno upravljanje. Takve rezultate pokazuju i ankete koje će biti objavljene u roku od nekoliko dana“, navodi Nagavci.

Pokret Samoopredjeljenje izražava zabrinutost što je Kosovo bilo prepušteno vladi koja je oduvijek bila nelegitimna i neustavna.

"Hotijeva vlada je nelegitimna i neustavna. Nakon odluke Ustavnog suda postaje jasno da Hoti nikada nije ni bio premijer. Nažalost, kada je Kurtijeva vlada srušena, u narednih šest mjeseci Hotijevog upravljanja izgubili smo više od 1.300 života na Kosovu“, izjavila je Nagavci.

Izvor: Kosovo Online / Reporteri