Sa svojih 13 poslanika

Iako se očekuje da će mandat vršioca dužnosti predsjednika Vjose Osmanija potrajati još nekoliko mjeseci, već su započete rasprave o osobi koja će zauzeti mjesto aktuelnog predsjednika, piše Bota Sot.

Alijansa za budućnost Kosova i dalje insistira na tome da lider ove stranke Ramush Haradinaj treba da bude sljedeći predsjednik Kosova i navode AAK da je Haradinaj osoba koja ujedinjuje.

Profesor Sulejman Mehazi kaže da je "tvrdoglavost" lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja toliko velika, da je izgubio razum, um i oči, jer misli da sa samo 13 poslanika može doći na čelo Kosova.

"On zaista misli da će postati predsjednik sa svojih 13 poslanika. Njegova želja da preuzme mjesto predsjednika Kosova iznenađuje nas sve, zašto je predsjedavajući AAK toliko zaljubljen u mjesto predsjednika kada se njegova stranka pojavila kao četvrta tokom posljednjih parlamentarnih izbora,6. oktobra, odakle će i kako postati predsjednik Kosova bez dvije trećine glasova poslanika u Skupštini Kosova", rekao je profesor Mehazi.

Mehazi naglašava da insistiranje Ramusha Haradinaja nije slučajno, već sasvim namjerno kako bi zastrašio Demokratski savez Kosova Ise Mustafe.

"Njegovo insistiranje na mjestu predsednika nije slučajno, već namjerno, kako bi zaplašio LDK, da će, ukoliko ne podrže Haradinaja, biti primoran da ispuni zahtjev Albina Kurtija za vanredne parlamentarne izbore, kao i to da će napraviti koaliciju sa Pokretom Samoopredjeljenja da zajedno vladaju u sljedećoj vladi“, zaključio je Sulejman Mehazi.