Nakon izvršene procjene

Ministar zdravlja Armend Zemaj, nakon sastanka sa gradonačelnicima, izjavio je da je neophodno nastaviti sa mjerama koje su na snazi.

U objavi na Facebooku Zemaj je rekao da je na onlajn sastanku izvršena procjena epidemiološke situacije na Kosovu i razgovarano o primjeni mjera u posljednje dvije nedjelje tekuće godine.

"Iako smo uvidjeli da su mjere preduzete u skladu sa kategorizacijom opština imale efekta, više je nego potrebno nastaviti sa dosljednom primjenom mjera. Kao i obično, moramo biti pažljiviji i doslijedniji u primjeni, kako ne bismo dozvolili širenje zaraze.

Pozivam građane da budu oprezni, pažljivi i da poštuju mjere protiv kovida. Mi imamo zakonsku obavezu prema građanima, svako u okviru nadležnosti, na prvom mjestu da zaštitimo javno zdravlje, zdravlje građana, kao prioritet nad prioritetima. Sa gradonačelnicima i premijerom Hotijem bićemo u stalnom kontaktu i u punoj koordinaciji prije nego što donesemo odluku u vezi sa mjerama protiv kovida do kraj godine", objavio je Zemaj.
 
Izvor: Kosovo Online/Lajmi